Ulei de Tămâie

85.00 lei225.00 lei

Țara de origine: Egipt

Nume botanic: Boswellia sacra

Familia: Buseraceae 

INCI: Boswellia Sacra Pure Aroma Oil 

Componente utilizate:Rășină 

Metoda de extracție: Distilarea cu abur 

Miros: lemnos, picant 

Aspect: galben deschis  

Stare fizică: Lichid

Natural: Da

Puritate: 100% pur

Certificate: ISO și MSDS

Compozitie:ulei aromat pur

Livrare:calculat la finalizare

Ulei de Tămâie – 15 ml
85.00 lei

5 în stoc

Ulei de Tămâie – 50 ml
225.00 lei

5 în stoc

Livrare Rapida in Toata Lumea

  • Garantie Internationala
  • 100% Checkout Securizat
Guaranteed Safe Checkout

Rășina de tămâie și uleiul esențial de tămâie erau „aurul caravanelor” în vremurile străvechi. Tămâia era folosită în principal în riturile religioase și în locurile de rugăciune și meditație și era considerată o marfă sacră și prețioasă.

Tămâia a fost cunoscută în mod tradițional ca agent cosmetic și terapeutic. A fost întotdeauna asociată cu longevitatea și memoria. Rășina era arsă pentru a alunga spiritele rele. Tămâia are un miros lemnos, condimentat, plăcut îmbătător. Aroma balsamică dulce și caldă revigorează spiritul.

Origine și caracteristici ale tămâiei

Tămâia este o rășină parfumată, numită și „olibanum”, din arborele Boswellia Sacra. Cuvântul olibanum este probabil derivat din arabă al-lubán, adică lapte – o posibilă referire la fluidul lăptos care curge din arborele boswellia după ce a fost tăiat. Numele ar putea fi, de asemenea, o contracție pentru „petrol din Liban”, deoarece olibanum a fost vândut din Liban comercianților europeni. Rășina Olibanum este una dintre cele mai vechi rășini de tămâie existente, străvechi rute comerciale și orașe au fost descoperite în deșertul arab, care își datorează bogăția comerțului cu tămâie și smirnă. Până în secolul al XX-lea, tămâia arabă era la fel de prețioasă ca aurul.

Boswellia sacra este un copac mic de foioase cu unul sau mai multe trunchiuri. Scoarta are o textura hartie si este usor de indepartat. Frunzele compuse cresc una fata de cealalta de-a lungul ramurilor si florile mici, alb-galbui, sunt adunate in ciorchine. Copacii individuali care cresc pe pante abrupte tind să dezvolte rădăcini de contrafort: rădăcini mari și largi pe toate părțile, care împiedică căderea copacului, adunând în același timp mai mulți nutrienți.

Funcția naturală a rășinii este de a proteja copacul atunci când scoarța este deteriorată, rășina protejează copacul de invadatorii care pot provoca boli sau ciuperci. Pentru un randament mai mare de rășină, se fac incizii adânci în scoarță și se colectează rășina care curge.

Uleiul de tămâie, cunoscut drept regele uleiurilor esențiale, are diverse utilizări și beneficii notabile. Acest ulei puternic este venerat pentru capacitatea sa de a înfrumuseța și întineri pielea atunci când este aplicat local. La fel ca în trecutul prețuit, când tămâia era foarte apreciată pentru utilizare în timpul ceremoniilor religioase, în unguente și parfumuri calmante pentru piele, ea continuă să fie unul dintre cele mai populare uleiuri esențiale. Aroma emanată de tămâie promovează sentimente de satisfacție, pace și relaxare.

Uleiul de tămâie, obținut din rășină prin distilare cu abur, este de culoare galben deschis. Ca ulei hrănitor, tămâia este potrivită în special pentru pielea uscată și îmbătrânită. Cantitățile mari de monoterpene și sesquiterpene conținute în uleiul de tămâie sunt antibacteriene și favorizează vindecarea pielii. Mai mult, uleiul de tămâie are efecte antiinflamatoare, antiseptice, astringente, cicatrizante, stimulent imunitar, expectorant, antidepresiv, sedative și eventual antitumorale.

Ulei de tămâie pentru îngrijirea pielii

Uleiul de tămâie a fost folosit pentru îngrijirea pielii din cele mai vechi timpuri. În special pentru pielea matură, sa demonstrat că are calități excelente de îngrijire și că încetinește procesul natural de îmbătrânire a pielii. Deoarece uleiul de tămâie este plin de antioxidanți, promovează vindecarea rănilor și erupțiilor cutanate, arsurilor, tăieturilor și zgârieturilor.

De fapt, uleiul de tămâie este un remediu indispensabil pentru îngrijirea pielii, folosit adesea în produsele cosmetice pentru a stimula reînnoirea celulară, a promova elasticitatea și a încetini formarea ridurilor. Uleiul este folosit pentru a preveni vergeturile și pentru a reduce cicatricile și, de asemenea, ajută la ameliorarea mâncărimilor și inflamatiilor cauzate de mușcăturile de insecte. Tămâia reglează și producția de sebum, făcând-o potrivită pentru tenul gras.

Calmant – Proprietățile puternice de purificare ale uleiului esențial de tămâie îl fac eficient pentru calmarea pielii. Are capacitatea de a spori funcția de protecție a epidermei în timp ce calmează și hrănește zonele afectate ale pielii. Imperfecțiunile și iritațiile pielii, cum ar fi după ras pot fi ameliorate cu ulei de tămâie. Proprietățile calmante ale acestui ulei pot aduce beneficii pielii iritate pur și simplu diluând-o cu produsul tău obișnuit pentru ras și aplicându-l local.

Întinerire – Uleiul de tămâie este ideal ca produs anti-îmbătrânire pentru pielea matură, reduce liniile fine și ridurile prin hrănirea și fermitatea epidermei, ceea ce oferă pielii un aspect revigorat și tineresc.

Mâinile uscate sau pielea crăpată din cauza aerului rece de iarnă? Doriți o îmbunătățire aspectul mâinilor solzoase? Tămâia poate ajuta și aici! Adăugarea câtorva picături de ulei de tămâie la crema hidratantă preferată vă va rehidrata și întineri mâinile. Puneți o picătură din acest ulei esențial pe unghii, și ele vor arăta din nou strălucitoare și sănătoase.

Echilibrare – Uleiul esențial de tămâie este eficient împotriva impurităților pielii sau chiar a pigmentării. Acest ulei eficient purifică pielea grasă și stabilizează epiderma pentru o strălucire cu aspect sănătos. Tămâia are efect tonic și astringent și este potrivită pentru pielea uscată, pielea mai în vârstă și pentru prevenirea vergeturilor. Uleiul calmează și vindecă rănile mici, cicatricile și rănile. Ulcerele cauzate de varice pot fi tratate și cu tămâie.

Tămâia prezintă efecte antiinflamatorii și antimicrobiene, făcându-l util și pentru acnee și eczeme.

Ulei de tămâie pentru căile respiratorii

De asemenea, uleiul de tămâie s-a dovedit a fi un agent eficient în combaterea răcelii comune. Eliberează mucusul blocat, ajută la curățarea căilor respiratorii și crește rezistența lor naturală. Folosit ca ulei de masaj, are efect antiinflamator și, prin urmare, reduce riscul de infecți

Tămâie în artrită

Acizii triterpenici conținuți în uleiul de tămâie sunt responsabili pentru efectul său antiinflamator. Tămâia a fost folosită de secole în India pentru artrită în remediile tradiționale. Cercetările au arătat că mai multe substanțe din tămâie stimulează într-adevăr formarea de colagen și luptă împotriva inflamației care cauzează artrita. Alte studii științifice au concluzionat că efectele tămâiei asupra bolilor inflamatorii precum astmul, artrita și osteoartrita pot contribui favorabil la tratament.

Ulei de tămâie și aromaterapie

Ca și alte uleiuri esențiale și aromatice, uleiul de tămâie are, de asemenea, o gamă largă de utilizări și aplicații, cum ar fi îngrijirea pielii, sănătatea fizică și mentală. Uleiul de tămâie are un puternic efect purificator asupra atmosferei, precum și asupra corpului și minții.

Prin urmare, uleiul de tămâie este deosebit de popular în aromaterapie. Deoarece acest ulei își pierde efectul benefic asupra sănătății mintale atunci când este încălzit într-un arzător cu ulei, se recomandă difuzarea mirosului cu ajutorul unui nebulizator rece. Uleiul de tămâie dă o senzație de detensionare, ajută la ameliorarea durerilor de cap și promovează un somn bun. Relaxează mintea și este foarte potrivit pentru utilizare în meditație și yoga.

Relaxant și stimulator

S-a demonstrat că uleiul esențial de tămâie are un efect pozitiv semnificativ asupra simptomelor legate de stres și este foarte eficient în stimularea concentrării. Proprietățile calmante ale uleiului esențial de tămâie pot restabili echilibrul emoțional și pot ajuta la depășirea stresului și a deznădejdii.

Uleiul de tămâie este potrivit pentru inhalare sau pulverizare sau pentru aplicare locală pe corp pentru o respirație mai profundă și o senzație liniștitoare. Într-un evaporator de aromă, tămâia dă un miros proaspăt de rășină aromatică, este, de asemenea, potrivită pentru a fi amestecată cu alte uleiuri esențiale. Tămâia are calitatea de a face alte arome mai bogate și mai intrigante. În vaporizatorul de aromă, bronșita (astmatică și catarrală) este calmată, excesul de mucus este reglat și respirația este îmbunătățită.

Tămâia este un ulei esențial foarte versatil care ar trebui să fie disponibil în orice gospodărie.

Informații suplimentare

Dimensiune sticla

15 ml, 50 ml

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ulei de Tămâie”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *