Ulei de Iris

75.00 lei200.00 lei

Marca: Nefertiti pentru uleiuri naturale și ierburi Țara de origine: Egipt Nume botanic: Iris germanica sau Iris pallida Familia: Iridaceae INCI: Iris Germanica sau Iris Pallida Pure Aroma Oil Componente utilizate: Rădăcini Metoda de extracție: Distilarea cu abur Miros: dulce, verde, pământesc și floral Aspect: galben pal Stare fizică: Lichid Natural: Da Puritate: 100% pur Certificate: ISO și MSDS Compozitie: ulei pur aromat Livrare: calculat la finalizarea comenzii

Ulei de Iris – 15 ml
75.00 lei

2 în stoc

Ulei de Iris – 50 ml
200.00 lei

6 în stoc

Livrare Rapida in Toata Lumea

  • Garantie Internationala
  • 100% Checkout Securizat
Guaranteed Safe Checkout

Este ceva misterios și magic la Iris.
Paleta de culori a florii de iris are o mare varietate de nuanțe care sunt deosebite fata de nuantele celorlalte tipuri de flori. Florile vin în toate culorile imaginabile, cu excepția roșului pur. „Iris” provine din cuvântul grecesc „iris” – care înseamnă „curcubeu”. Zona la fel denumită a ochiului uman dă culoare acestora și reglează cantitatea de lumină ce poate pătrunde prin pupilă în ochi. Din nou, numele se datorează cuvântului grecesc folosit pentru fiecare cerc viu colorat, „ca cei din jurul ochilor de pe coada unui păun”.

Floarea irisului este numită după zeița curcubeului. În mitologia greacă, zeița Iris este un mesager al zeilor, iar curcubeul este considerat o punte între cer și pământ. A oferi cuiva flori de iris înseamnă „Am un mesaj pentru tine” – depinde de tine ce poveste frumoasă ar trebui să transmită florile.

Acesta este mesajul nostru pentru tine!

Origine și Caracteristici
Vechii egipteni au prețuit floarea de iris, crezând că simbolizează puterea și măreția. De fapt, importanța sa este exprimată prin faptul că egiptenii l-au pus pe Iris pe fruntea Sfinxului și pe sceptrele regelui lor pentru a semnifica credința, înțelepciunea și curajul.

Irisul carismatic mai este numit și crin de sabie, datorită frunzelor sale de obicei în formă de sabie. Aparține familiei Iris (Iridaceae), la fel ca crocusul și frezia. Sunt cunoscute peste 300 de specii și o multitudine de hibrizi. Se găsesc pe toate continentele zonei temperate nordice (la sud de Tropicul Racului nu crește irisul sălbatic) și vin în toate culorile, formele, înălțimile și perioadele de înflorire.
Irisii pot fi împărțiți în 3 grupuri. Unii cresc dintr-un bulb, au frunze adânc canelate în formă de lance, nu cresc în înălțime și mor destul de repede. Florile mari și frumoase sunt plasate în axilele frunzelor de-a lungul tulpinii. Petalele interioare sunt mici, ceea ce face ca petalele suspendate să pară foarte mari. Apoi sunt irisi care cresc dintr-un rizom sau dintr-un rizom gros, cărnos: acestora le place solul calcaros fertil și sunt împărțiți în irisi cu barbă și irisi fără barbă și au frunze în formă de sabie. Al treilea grup sunt irisii care cresc ca plante de mlaștină cu rădăcini.

Planta de iris are tulpini lungi și flori care par a fi o încrucișare între un crin și o orhidee. Florile vin în toate variantele de culoare, cu excepția roșului pur. Odată ce mugurii florali se deschid, cele trei petale exterioare se deschid complet, astfel încât să le poți vedea în inima, în timp ce cele trei petale interioare rămân în poziție verticală. Petalele căzute au de obicei o pată viu colorata și dungi.
Florile de iris simbolizează înțelepciunea, puterea, regalitatea, încrederea, speranța, masculinitatea, puritatea, impecabilitatea, măreția, lumina, speranța, elocvența…

Ulei de iris și beneficii
Uleiul esențial de iris conține în mod natural proprietăți puternice de hidratare. Fie că este vorba de a-ți înmuia tenul, de a hrăni pielea sau de a ajuta la reparare, reînnoire sau întinerire; indiferent dacă aveți pielea uscată sau grasă – uleiul de iris este ideal pentru a calma și hidrata epiderma, pentru a hrăni și a reînnoi celulele pielii.

Ulei de iris și îngrijire a pielii
Purificare
Uleiul esential de iris are efect purificator si detoxifiant. Acumularea de deșeuri în corpul nostru poate duce la un sistem imunitar slăbit, retenție excesivă de apă și piele problematică. Utilizarea uleiului de iris ajută la curățarea pielii și la eliminarea toxinelor, permițând corpului să respire liber.

Antibacterian
Uleiul esențial de iris are proprietăți antimicrobiene puternice, care nu numai că ucid bacteriile, ci și le inhibă creșterea. Acest lucru face ca uleiul de iris să fie ideal pentru utilizare locală, deoarece vindecă epiderma și protejează împotriva acneei, eczemelor și psoriazisului.

Astringent
Uleiul esențial de iris are capacitatea de a contracta epiderma și de a reduce inflamația atunci când este aplicat local pe piele. Promovează vindecarea leziunilor minore, fie că este vorba de arsuri solare, umflături sau roșeață, calmând în același timp pielea.

Analgezic
Datorită unei componente puternice, iridina, conținută în uleiul de iris, acest ulei are efecte analgezice puternice. Efectul său usor anestezic asupra pielii ne schimbă percepția asupra durerii, rezultând o ameliorare naturală a durerii.

Calmant și lifting
Uleiul de iris are, de asemenea, capacitatea de a calma pielea atunci când este aplicat local și de a reduce roșeața sau iritația pielii. Celulele vegetale active din uleiul de iris promovează reînnoirea epidermei. Reenergizează pielea, oferindu-i un aspect mai ferm, mai strâns și mai tânăr.

Anti-îmbătrânire și tonifiere
Dacă îmbătrânirea pielii este principala ta preocupare, uleiul de iris este produsul care poate face minuni pentru tine! O piele îmbătrânită arată adesea tern și lipsita de strălucire. Proprietățile detoxifiante ale uleiului esențial de iris acționează pentru a strânge epiderma și a transforma tenul. Liniile fine și ridurile sunt reduse, iar pielea își recapătă energia tinerească.

Ulei de iris și aromaterapie
Acest ulei ceresc este derivat din rădăcinile plantei de iris. Rădăcina de iris este cunoscută ca planta iubirii – este cea mai puternică rădăcină din regnul vegetal pentru fiecare lucru asociat cu romantismul și conexiunea sufletească.

Uleiul esențial de iris are un parfum floral reconfortant, dar ispititor. Acest ulei este folosit pentru producerea de produse aromatice, cum ar fi lumânări parfumate, parfumuri exotice, odorizante de cameră, bețișoare de tămâie și băi cu bule.

Uleiul de iris folosit în aromoterapie oferă ameliorarea problemelor asociate minții. Tratează anxietatea, stresul, depresia, enervarea și oboseala mentală și are efecte înălțătoare asupra stării de spirit. Evaporati 3-5 picături într-un difuzor sau într-o lampă de aromă și înconjurati-va cu un parfum minunat și mângâietor. Uleiul de iris este o sursă puternică de purificare și protecție, va ajută să vă curățați spațiul de vibrațiile negative.

Utilizarea uleiului de iris
Acest produs este destinat numai pentru uz extern. Pentru utilizări topice, trebuie diluat cu un ulei purtător. În caz de hipersensibilitate sau iritare a pielii, întrerupeți imediat utilizarea. A se pastra bine inchis, ferit de lumina directa a soarelui si la indemana copiilor.

Informații suplimentare

Dimensiune sticla

15 ml, 50 ml

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ulei de Iris”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *