Ulei de Trandafir

85.00 lei225.00 lei

Țara de origine: Egipt Nume botanic: Rosa damascena Familia: Rosaceae INCI: Rosa Damascena Pure Aroma Oil Componente utilizate: Flori Metoda de extracție: Distilarea cu abur Miros: profund, dulce floral și ușor picant Aspect: galben deschis Stare fizică: Lichid Natural: Da Puritate: 100% pur Certificate: ISO și MSDS Compozitie: ulei aromat pur Livrare: calculat la finalizare

Ulei de Trandafir – 15 ml
85.00 lei

7 în stoc

Ulei de Trandafir – 50 ml
225.00 lei

6 în stoc

Livrare Rapida in Toata Lumea

  • Garantie Internationala
  • 100% Checkout Securizat
Guaranteed Safe Checkout

Trandafirul este sinonim cu dragostea și romantismul, dar știai că fiecare culoare reprezintă ceva diferit? Roșul reprezintă dragostea, galbenul prietenia, albul puritata și inocența iar rozul bucuria. Prin urmare, este posibil să transmiteți un mesaj fără cuvinte, motiv pentru care trandafirul simbolizează confidențialitatea. Trandafirul este adesea asociat cu profetul Muhammad și cu Fecioara Maria și este denumit în mod corespunzător „floarea Raiului”. Grecii și romanii asociau trandafirii cu Venus și Afrodita și astfel era un simbol al iubirii și pasiunii. Se spune chiar că regina Cleopatra a încercat să-l impresioneze pe Marcus Antonius punându-i petale de trandafiri în cale. Adesea considerată cea mai frumoasă floare din grădină, trandafirul este supranumit „Regina grădinii”, apreciată deopotrivă de artiști și poeți. De fapt, poetul grec Safo a fost primul care a numit trandafirul „regina florilor” în versurile sale (600 î.Hr.). Trandafirul este și floarea de naștere a lunii iunie.

Origine și Caracteristici

Trandafirul este denumirea comună dată speciilor din familia Rosaceae, un arbust sau viță de vie cu flori spinoase. Cele mai vechi înregistrări arată că trandafirii erau cunoscuți de oameni în urmă cu peste 5000 de ani, dar fosilele indică faptul că aceștia există de cel puțin 40 de milioane de ani. De-a lungul anilor, trandafirii au fost cultivați ostentativ pentru frumusețea lor, atât în ​​grădină, cât și ca floare tăiată, iar noii hibrizi creați și-au pierdut parfumul în căutarea celei mai frumoase flori. A existat o renaștere a cererii de flori parfumate și au fost creați noi hibrizi, dar cu o multitudine de arome diferite, inclusiv fructe, ceai, vanilie și mosc. Rosa damascena, cunoscută în mod obișnuit sub numele de Trandafir de Damasc, este una dintre cele mai importante specii de trandafir și este un „trandafir bătrân”, păstrând parfumul original de trandafir îmbătător și emblematic și, mai important, proprietățile terapeutice. Dulce, florală și romantică, aroma este exact așa cum a intenționat-o Mama Natură să fie și stă la baza uleiurilor esențiale și a apelor de trandafiri utilizate în parfumuri și arome alimentare. Este un hibrid natural al soiurilor rosa gallica și rosa moschata și se crede că este originar din Orientul Mijlociu, deși în prezent este cultivat și nu mai poate fi găsit creascand sălbatic. Rosa damascena este un arbust de foioase, care crește până la 2 metri înălțime, cu o formă neregulată, și produce grupuri de flori de la roz până la roșu deschis. Uleiul și apa de trandafiri au fost extrase din trandafirul de Damasc încă din secolul al VII-lea în Persia. Uleiul de trandafir a fost produs printr-un singur proces de distilare, producând cantități minuscule de ulei, dar din secolul al XVII-lea a început un proces de dublă distilare, producând ulei de înaltă calitate, deși încă în cantități mici. Recoltarea petalelor de trandafir necesită foarte multă muncă și produce un randament foarte scăzut de ulei, un raport de 1:3000. Recoltarea trebuie să înceapă foarte devreme dimineața și să se oprească aproximativ la ora 10:00, deoarece petalele după-amiaza pot avea cu 50% mai puțin concentrat de ulei. Datorită delicateții petalelor, procesul de distilare trebuie să înceapă în aceeași zi. Conținutul extrem de scăzut de ulei și lipsa unui înlocuitor natural și sintetic, a făcut ca uleiul de trandafir să fie unul dintre cele mai prețioase și scumpe uleiuri esențiale de pe piețele mondiale, de aceea este cunoscut sub numele de „aur lichid” sau „regina tuturor uleiurilor”.

Ulei de trandafir și beneficii

Uleiul de trandafir este plin de vitamine, minerale, aminoacizi și antioxidanți. Principalele componente ale uleiului esențial sunt β-feniletanol, citronelol, heneicosan și geraniol. Proprietățile terapeutice erau cunoscute din cele mai vechi timpuri și includeau tratamentul durerilor toracice și abdominale, sângerărilor menstruale, problemelor digestive, plus pentru întărirea inimii și reducerea inflamației. A fost menționat de naturalistul roman Pliniu cel Bătrân (23-79 d.Hr.), medicul și botanistul grec Dioscoride (40-90 d.Hr.), filozoful chinez Confucius (551-479 î.Hr.) și foarte folosit în metodele tradiționale de vindecare ayurvedice în India. Noile soiuri hibride pot să nu păstreze aceleași proprietăți terapeutice ca „trandafirul bătrân”. Astăzi, uleiul de trandafir este cunoscut că tratează în mod natural o serie de afecțiuni, inclusiv depresia, anxietatea, crampele menstruale, simptomele menopauzei, durerile de cap și multe altele, pe lângă faptul că ameliorează durerile, stimulează circulația, crește libidoul, starea de spirit, memoria și somnul și are beneficii uriașe pentru păr și piele.

Ulei de trandafir pentru piele

Gama largă de nutrienți esențiali, vitamine și antioxidanți, combinate cu proprietățile antibacteriene și antiinflamatorii din uleiul de trandafiri, îl fac un ajutor neprețuit pentru îngrijirea pielii. Ameliorează iritațiile pielii, ajută la afecțiuni precum eczema, rozaceea și psoriazisul, rehidratează pielea uscată, înlătură acneea și reduce semnele de îmbătrânire. Este potrivit pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru cea sensibilă. Uleiul, care trebuie diluat cu un ulei purtător, de exemplu ulei de cocos, jojoba sau migdale, va ajuta la menținerea echilibrului natural al pH-ului pielii, precum și la controlul excesului de ulei. De asemenea, îmbunătățește circulația sângelui și crește permeabilitatea pielii, asigurând că pot fi absorbiți mai mulți nutrienți sănătoși și, împreună cu vitamina A și antioxidanți, întărește și stimulează celulele pielii, promovând producția de colagen și regenerarea pielii în cazul pielii deteriorate. Uleiul de trandafir este un excelent demachiant și astringent și va îndepărta excesul de ulei și murdăria, curățând eficient porii blocați și tonificând pielea. În plus, un studiu din 2010 a confirmat că uleiul de trandafir este unul dintre cele mai puternice uleiuri esențiale antibacteriene, iar o aplicare a uleiului diluat cu 0,25% a distrus bacteriile care provoacă acneea „propionibacterium acnes” în 5 minute. Pielea grasă este, de asemenea, hidratată eficient de proprietățile delicate de hidratare, trimițând astfel un semnal pielii că nu este nevoie de mai mult sebum. Roșeața, inflamația și alte leziuni ale pielii legate de acnee, dermatită, eczeme, psoriazis sau eritem vor fi ușor calmate. Pielea uscata va fi rehidratata, iar pielea matura va deveni vizibil mai fina, deminuand liniile fine si ridurilr. În general, circulația sanguină crescută va adăuga o strălucire sănătoasă pielii.

Ulei de trandafir pentru tratarea rănilor, cicatricilor și vergeturilor

Datorită proprietăților antibacteriene și de vindecare, uleiul de trandafir poate ajuta la vindecarea micilor tăieturi și abraziuni și, ca atare, este, de asemenea, extrem de benefic ca tratament după ras. Datorită capacităților sale de regenerare a pielii, este capabil să reducă aspectul cicatricilor și vergeturilor. În plus, poate ajuta la eliminarea cearcănelor, luminând întregul aspect.

Ulei de trandafir pentru reumatism, artrită și gută

Proprietățile antiinflamatorii puternice fac din acest ulei un ajutor excelent pentru afecțiuni precum reumatismul, artrita și guta. Ca analgezic natural, avand capacitatea de a stimula circulația sângelui, poate fi aplicat local, sau mai bine prin masaj, pentru a calma simptome precum inflamantia și durerea.

Ulei de trandafir pentru ameliorarea durerii

Cercetătorii cred că uleiul de trandafiri poate stimula creierul să elibereze endorfine, care sunt, de asemenea, cunoscute ca hormonii fericirii, și pot ajuta la durere. Într-un studiu de testare, unui grup de copii postoperatori li s-au administrat fie ulei de trandafir, fie ulei de migdale (prin inhalare). Toți cei care inhalau trandafir au raportat o scădere semnificativă a durerii. Uleiul de trandafir poate fi adăugat la un masaj liniștitor sau la apa caldă de baie ca un remediu deosebit de eficient pentru crampele musculare și durerile de cap. Mai mult, un alt studiu realizat în 2013 pe femeile care suferă de dureri menstruale, a concluzionat că femeile care au masat abdomenul cu ulei purtător și ulei de trandafir (spre deosebire de uleiul purtător) au raportat mai puține dureri în urma masajului. Un studiu suplimentar a indicat că femeile pot beneficia foarte mult de pe urma inhalării în timpul nașterii.

Ulei de trandafir pentru păr

La fel ca și pielea, părul poate beneficia de nutrienții din uleiul de trandafir, menținându-l puternic și sănătos. Un masaj al scalpului va ajuta la atenuarea uscăciunii acestuia, precum și la hrănirea părului din folicul și va ajuta la deblocarea foliculilor care altfel ar putea duce la căderea părului. Utilizați o dată pe săptămână ca mască de păr (cu un ulei purtător) sau pur și simplu adăugați câteva picături la produsele dvs. obișnuite de păr pentru a avea parte de toate beneficiile acestui ulei. Fiind un ulei extrem de usor, si din moment ce sunt necesare doar cateva picaturi, nu va ingreuna parul atunci cand este adaugat la alte produse si folosit zilnic.

Cum să utilizați uleiul esențial de trandafir

Aflați cum să profitați de beneficiile acestui ulei uimitor, fie prin difuzare, fie prin aplicare locală. Rețineți că orice ulei esențial nu trebuie aplicat niciodată direct pe piele din cauza concentrației mari și trebuie diluat cu un ulei purtător.

Pentru îngrijirea pielii: diluați cu un ulei purtător (cum ar fi jojoba, cocos sau migdale) și aplicați pe zona afectată. De asemenea, puteți adăuga câteva picături la produsul dvs. obișnuit de îngrijire a pielii. Sau adăugați câteva picături într-un castron cu apă fierbinte și faceți un tratament facial cu abur.

Pentru răni, cicatrici și vergeturi: diluați cu un ulei purtător (cum ar fi jojoba, nucă de cocos sau migdale) și masați zona afectată.

Pentru reumatism, artrită și gută: Adăugați câteva picături de ulei într-o baie fierbinte și permiteți proprietăților analgezice să calmeze durerile și durerile. Adăugați câteva picături într-un ulei purtător (cum ar fi jojoba, nucă de cocos, migdale sau măsline) și masați ușor zona afectată. Adăugați câteva picături într-un vaporizator pentru relaxare și efectele usor analgezice.

Pentru a ameliora durerea: Adăugați câteva picături de ulei într-o baie fierbinte și lăsați proprietățile analgezice să vă calmeze durerile. Adăugați câteva picături într-un ulei purtător (cum ar fi jojoba, nucă de cocos, migdale sau măsline) și masați ușor zona afectată. Adăugați câteva picături într-un vaporizator sau difuzor pentru a calma durerea de cap sau migrena, sau faceți o compresă cu uleiul și uleiul purtător și aplicați pe frunte.

Pentru păr: masați scalpul cu un ulei purtător pentru un tratament o dată pe săptămână, lăsați să acționeze 15 minute și șamponați sau înfășurați părul într-un prosop și lăsați-l peste noapte înainte de șamponare. Adăugați câteva picături în șamponul, balsamul și produsele pentru păr obișnuite.

Ulei de trandafir și aromaterapie

Uleiul de trandafir este extrem de echilibrant si calmant. Elimină stresul, nervii și oboseala mentală. Promovează încrederea în sine și stimulează starea de spirit. Un antidepresiv natural.

Ulei de trandafir pentru depresie

Uleiul de trandafir este un puternic stimulent al dispoziției, stimulând stima de sine, echilibrând emoțiile, ameliorând stresul și anxietatea și evocând un sentiment de calm și relaxare. Studiile au arătat că uleiul de trandafir scade nivelul cortizolului din sânge, hormonul stresului. În plus, stimulează eliberarea unei substanțe chimice numite dopamină, despre care se crede că este esențială în reducerea simptomelor depresiei. Au avut loc multe studii și toate au constatat că uleiul de trandafiri îl face pe beneficiar să se simtă mai calm și mai relaxat, reducând tensiunea arterială, ritmul cardiac, nivelul cortizolului, ritmul respirator și nivelul oxigenului din sânge. Deoarece uleiul este absorbit rapid în piele, iar beneficiile sunt ulterior eliberate, pentru tratamentul depresiei severe se recomandă ca uleiul de trandafir să fie aplicat prin masaj, mai degrabă decât prin inhalare. Uleiul de trandafir poate fi folosit și pentru a contracara orice depresie postnatală.

Mod de utilizare:  Adăugați câteva picături de ulei într-o baie fierbinte și lăsați aroma să scadă depresia. Adăugați câteva picături într-un ulei purtător (cum ar fi jojoba, nucă de cocos, migdale sau măsline) și masați ușor pielea. Adăugați câteva picături într-un vaporizator pentru relaxare. Alternativ, diluați cu un ulei purtător și puneți puțin pe încheieturi.

Ulei de trandafir pentru somn

Adăugarea de câteva picături pe pernă sau cearșafuri poate îmbunătăți un somn relaxant prin eliminarea stresului și anxietății și invocând calmul. Un mic studiu, care a implicat pacienți dintr-o unitate de îngrijire coronariană, a indicat că cei care au primit aromoterapie cu ulei de trandafir plus îngrijirea de rutină au avut o calitate mai bună a somnului decât cei care au primit doar îngrijirea de rutină.

Mod de utilizare: Adăugați câteva picături de ulei într-o baie fierbinte cu puțin timp înainte de culcare și lăsați aroma să scadă tensiunea. Sau adăugați câteva picături într-un vas cu apă fierbinte și inspirați ușor. Adăugați o picătură pe pernă sau cearșafuri.

Ulei de trandafir pentru a crește libidoul

Mirosul revigorant al trandafirului este un afrodisiac în sine. Adăugați si proprietățile de reducere a anxietății si de creștere a circulației sângelui, precum si capacitatea de a echilibra hormonii sexuali și ați găsit un ajutor puternic pentru a reduce disfuncțiile sexuale, inclusiv frigiditatea și disfuncțiile erectile. Două studii au indicat că inhalarea aromei crește satisfacția și dorința sexuală. Un studiu suplimentar a confirmat că a îmbunătățit semnificativ funcția sexuală la femeile aflate la menopauză.

Cum se utilizează: Adăugați câteva picături în vaporizator sau difuzor. Adăugați câteva picături într-un ulei purtător (cum ar fi jojoba, nucă de cocos, migdale sau măsline) și masați ușor pielea.

Ulei de trandafir pentru menopauză

Cercetările au indicat că uleiul de trandafiri poate fi eficient pentru a ajuta la echilibrarea hormonilor în timpul menopauzei, atenuând simptome precum schimbări de dispoziție, anxietate, transpirații nocturne, bufeuri, libido scăzut și durere.

Mod de utilizare: Adăugați câteva picături de ulei într-o baie fierbinte și permiteți proprietăților analgezice să vă calmeze durerile. Adăugați câteva picături într-un ulei purtător (cum ar fi jojoba, nucă de cocos, migdale sau măsline) și masați ușor pielea. Adăugați câteva picături într-un vaporizator pentru relaxare și efecte usor analgezice.

Informații suplimentare

Dimensiune sticla

15 ml, 50 ml

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ulei de Trandafir”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *