Ulei de Lotus

75.00 lei180.00 lei

Marca: Nefertiti pentru uleiuri naturale și ierburi Țara de origine: Egipt Nume botanic: Nelumbo nucifera Familia: Nelumbonaceae INCI: Nelumbo Nucifera Pure Aroma Oil Componente utilizate: Flori Metoda de extracție: Distilarea cu abur Miros: Floral ușor și proaspăt, dulce Aspect: galben Stare fizică: Lichid Natural: Da Puritate: 100% pur Certificate: ISO și MSDS Compozitie: ulei aromat pur Livrare: calculat la finalizare

Ulei de Lotus – 15 ml
75.00 lei

5 în stoc

Ulei de Lotus – 50 ml
180.00 lei

2 în stoc

Livrare Rapida in Toata Lumea

  • Garantie Internationala
  • 100% Checkout Securizat
Guaranteed Safe Checkout

Dezarmantă, magică și senină… asta este floarea de lotus pentru oamenii din întreaga lume. Influența florii de lotus ajunge departe, atât în ​​timp, cât și în întreaga lume. Pentru egiptenii antici floarea de lotus simboliza renaștere. Floarea de lotus isi are locul și în hinduism și budism. În hinduism, reprezintă în principal prosperitatea, iar în budism simbolizează puritatea și iluminarea. Budismul spune că Buddha s-a născut dintr-o floare de lotus.

Origine și caracteristici Lotus
Floarea de Lotus este plină de simbolism!
Sensul mai profund al florii de lotus este strans legat de creșterea și inflorirea ei. Semințele florii se pun în sol mlăștinos. În funcție de adâncimea apei, radacinile florii de lotus pot crește până la 5,5 metri lungime și încetează să crească imediat ce ajung la suprafața apei. Odată ajunse la suprafață, frunzele se dezvoltă, cresc și pot ajunge la o circumferință de până la 60 de centimetri. Floarea de lotus înflorită poate avea până la 25 de centimetri în diametru și înflorește in functie de etapele zilei – petalele se deschid dimineața și se închid din nou seara.

Astăzi floarea de lotus reprezintă puritatea. Acest lucru se datorează proprietății hidrofobe (literalmente „frică de apă”) a florii, referindu-se la proprietatea hidrofobă a petalelor. În ciuda creșterii lor în zone mlăștinoase, apa sau noroiul nu se agață niciodată de frunze. Această așa-numită capacitate de auto-curățare este denumită „efectul de lotus”. O altă caracteristică specială a florii de lotus este faptul că odată ce o floare este deschisă, aceasta înflorește un an întreg. Drept urmare, floarea de lotus simbolizează și viața. Semințele coapte își găsesc drumul în apă în timp ce floarea se apleacă pentru a le lăsa să cadă. Semințele rămân germinabile foarte mult timp, uneori sute de ani.
Întregul ciclu de la cuibărirea semințelor până la deschiderea florii simbolizează, de asemenea, creșterea interioară și calea către iluminare. Floarea pură iese din întuneric, dar rămâne neafectată odată ce și-a găsit drumul către lumină. Acest lucru, la rândul său, simbolizează iluminarea umană, unde întunericul reprezintă trecutul. Odată deasupra apei, floarea de lotus se unește cu toate cele patru elemente. Acolo unde înainte era legat de pământ și apă, acum este legat și de aer și foc (soarele) prin înflorire. Se creează o conexiune supremă – unitate și echilibru cu natura.

Fiecare dintre culorile diferite ale florii de lotus are propriile sale semnificații. Floarea albă simbolizează pacea, puritatea și perfecțiunea și reprezintă urmărirea unui anumit scop ales. Rozul exprimă creșterea umană și contactul cu sufletul, simbolizează în mod specific drumul de la viața inconștientă (mlaștina întunecată) pe calea vieții (tulpina) până la iluminare (floarea înflorită). Roșu este asociat cu dragostea și pasiunea, precum și cu creșterea, loialitatea și prietenia. Lotusul violet simbolizează Calea în Octuple care duce la iluminare. Din această cauză, lotusul violet este adesea reprezentat din opt petale. Floarea de culoare albastră este asociată cu mintea, cu cunoașterea, înțelepciunea și învățarea. Fructul lotusului albastru este întotdeauna ascuns sub petale, fie în întregime, fie partiale, simbolizând infinitatea creșterii spirituale.

Ulei de lotus și beneficii
Uleiul de lotus, total roz, este extras din florile roșii de lotus ale Nelumbo nucifera. Mirosul său este exotic cald și picant și este cunoscut ca un afrodisiac puternic. Este un adaos ideal la uleiurile sensibile armonice pentru masaj pentru piele.
Uleiul esențial de lotus este folosit în multe produse de îngrijire a pielii, cum ar fi săpunurile de baie și loțiunile de corp, ca ulei de masaj și în aromaterapie. Parfumul bogat oferă o senzație de liniște, determina organismul să respire mai profund. Romanii antici foloseau ulei de lotus pentru a trata probleme respiratorii precum astmul. Efectele sale calmante cresc senzația de liniște. Este considerat unul dintre cele mai scumpe uleiuri în aromaterapie datorită procesului de extracție costisitor.

Acest ulei trebuie diluat înainte de a fi aplicat pe piele. Câteva picături de ulei de lotus adăugate la un ulei sau loțiune purtător vor reduce ridurile, roșeața și iritația. Uleiul regenerează pielea și stimulează formarea de țesut nou.

Ulei de lotus pentru piele

Componentele uleiului esențial de lotus sunt fosforul, acidul linoleic, vitamina C și B, fierul, proteinele și multe altele. Multe dintre aceste substanțe benefice ajută la menținerea și păstrarea frumuseții naturale a pielii. Proprietățile răcoritoare și liniștitoare ale uleiului de lotus promovează starea pielii și îmbunătățesc textura pielii.

În plus, compusul astringent al uleiului de lotus poate fi foarte eficient în vindecarea sau controlul petelor și a acneei. Prin urmare, acest ulei poate fi o adevărată mană divină pentru adolescenți și unii adulți care au dificultăți în a scăpa de această afecțiune urâtă a pielii.

Neutralizează radicalii liberi

Radicalii liberi pot provoca daune enorme în corpul nostru. Ele pot provoca cancer și pot începe sau accelera un proces de îmbătrânire timpurie a organismului. Prezența flavonoidelor și polizaharidelor în uleiul de lotus acționează ca un antioxidant, îl face un agent antiinflamator și hidratează organismul. Aceste proprietăți ale uleiului de lotus pot neutraliza radicalii liberi, protejând organismul împotriva daunelor celulare pe care le pot provoca.

Previne îmbătrânirea prematură

După cum am menționat, unul dintre beneficiile pentru sănătate ale uleiului de lotus este că poate preveni îmbătrânirea prematură a pielii, care se manifestă prin riduri, pistrui, ten mat și alte probleme ale pielii. De remarcat că starea de spirit instabilă, stresul, obiceiurile proaste precum fumatul sau băutura sunt principalele cauze ale îmbătrânirii premature. În schimb, obiceiurile de viață sănătoase contribuie pozitiv la o piele frumoasă. În plus, utilizarea uleiului de lotus poate ajuta la îngrijirea pielii, asigurându-se că toxinele sunt neutralizate, rezultând o piele sănătoasă, strălucitoare, netedă, cu aspect tânăr.
Uleiul de lotus poate fi ușor amestecat cu alte uleiuri esențiale precum lemn de santal, citrice sau uleiuri florale, astfel încât pur și simplu să vă puteți pregăti propriul ulei preferat de îngrijire a pielii.

Ulei de lotus și aromaterapie
Știind acum mai multe despre lotusul „sacru”, s-ar putea să nu fie o adevărată surpriză că uleiul esențial de lotus este un ulei foarte cunoscut și foarte folosit în aromoterapie. Este cunoscut ca un mijloc eficient de calmare a căilor respiratorii, ameliorarea afecțiunilor ușoare precum răceala, gripa și febra.
Beneficiile suplimentare ale uleiului esențial de lotus constau in efectul calmant asupra sistemului nervos și prevenirea stresului. Folosirea unui vaporizator sau odorizant de acasă sunt metode de folosire a acestui ulei.

Uleiul de lotus are proprietăți cardio-tonice, care scad hipertensiunea arterială și aduc liniste. Proprietățile liniștitoare ale lotusului îl fac un ulei ideal pentru oamenii neliniștiți, acest ului promovand armonia fizica și mentala, cum niciun alt ulei nu o poate face. Doza corectă (2-3 picături în 50 ml. ulei purtător/de bază) este importantă deoarece acesta este raportul potrivit pentru echilibru și armonie, o cantitate mai mare de ulei de lotus este probabil să aibă un efect anestezic/analgezic. Capacitatea aromei lotusului de a ajuta la epuizarea mentală și oboseala, promovând în același timp puterea interioară, ne face mai conștienți de sine și mai creativi și poate opri apariția coșmarurilor. Promovand linistea, precum și creșterea clarității mintii, îmbunătățește concentrarea și ajută la dezvoltarea personală.

Utilizarea uleiului de lotus
Diluat intr-un un ulei purtător, poate fi aplicat local pe piele. Poate fi folosit și ca ulei de baie sau adăugat in orice produs de baie preferat sau folosit ca ulei de masaj pentru a stimula pielea, oferind în același timp plăcere și relaxare. In acest fel te vei bucura de toate beneficiile uleiurilor de lotus in acelasi timp, atat de efectele sale aromaterapeutice, cat si ca remediu pentru eruptii cutanate, iritatii ale pielii, riduri, depresie, iritabilitate, stres si frigiditate.

Informații suplimentare

Dimensiune sticla

15 ml, 50 ml

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ulei de Lotus”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *